Desetogodišnji Vedad Kunalić i dvanaestogodišnja Hana Čajnić iz Travnika osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama na 14. Internacionalnom takmičenju drvenih duvača koje je održano u Požarevcu u Srbiji od 20. do 23. aprila. Nastupilo je preko 200 takmičara iz devet država u disciplinama flauta, klarinet, saksofon, oboa i fagot.

Vedad Kunalić i Hana Čajnić predstavljali su na ovom takmičenju Osnovnu muzičku školu Travnik.

Hana i Vedad osvojili prva mjesta za izvedbe na međunarodnom takmičenju u Srbiji

Vedad Kunalić ide u peti razred osnovne škole i drugi razred muzičke škole, a Hana Čajnić  pohađa sedmi razred osnovne i četvrti razred muzičke škole. Oboje sviraju klarinet u klasi profesora Kenana Toromana. Na Internacionalnom takmičenju održanom u Srbiji Vedad je osvojio 1. mjesto u predkategoriji (godišta 2006, 2007), a Hana Čajnić 1. mjesto u 1. kategoriji (godišta 2004, 2005).

-Klarinet sam zavolio jer mi se sviđao njegov zvuk. U muzičku školu sam krenuo sa 8 godina i već sam u pripremnom razredu počeo svirati klarinet. Odmah sam znao da je to pravi instument za mene. Na ljubav prema klarinetu je veliki uticaj imao i moj nastavnik klarineta Kenan Toroman, koji nas je i pripremao za ovo takmičenje. – kazao nam je Vedad Kunalić.