Veteranske ekipe iz Nove Gradiške i Sinja osvojile su prva mjesta na 3. Međunarodnom rukometnom turniru za veteranke i veterana  „Srce  Bosne“ koji je proteklog vikenda odigran na Vlašiću u  organizaciji Muškog rukometnog kluba veterana ”Borac” Travnik.  Na turniru je nastupila 41 ekipa sa područja bivše Jugoslavije, 20 ženskih veteranskih ekipa i 21 muška veteranska ekipa.

Na Vlašić je bilo osam ekipa iz  Slovenije, 20  iz Hrvatske, četiri ekipe iz Crne Gore, jedna ekipa iz Srbije te osam ekipa iz Bosne i Hercegovine.  Riječ je o jednom od najvećih veteranskih turnira koji se organizuje na Balkanu.

 

Rukometni turnir na Vlašiću okupio 450 veteranki i veterana iz pet zemalja

-Učesnici, kojih je bilo oko 450, su se takmičili tokom tri dana u sportskoj dvorani Hotela “Sunce” na Vlašiću, dok su u večernjim satima imali priliku družiti se uz  muziku, sklapati nove kontakte i prijateljstva i zajedno raditi na promociji rukometnog sporta. Unatoč tome što su snježne padavine prouzrokovale brojne probleme učesnicima turnira koji su dolazili iz udaljenih krajeva, organizator je uspjeo da osigura prohodnost puta do Vlašića tako da niti jedna ekipa nije otkazala svoj dolazak. – kazali su nam u Muškom rukometnom klubu veterana ”Borac” Travnik.

U konkurenciji veterana prvo mjesto osvojila je ekipa Nova Gradiška, drugo mjesto ekipa ”Otpisani” iz Metkovića, a treće mjesto Veteranski rukometni klub Zadar. Za najboljeg golmana proglašen je Željko Mrkoci iz Nove Gradiške, najbolji strijelac je Andrej Sekulić iz Veteranskog rukometnog kluba Zadar, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikica Lovrić iz ekipe ”Otpisani” Metković.

Rukometni turnir na Vlašiću okupio 450 veteranki i veterana iz pet zemalja

Kod veteranki prvo mjesto osvojila je ekipa Ženskog veteranskog rukometnog kluba Sinj, drugo mjesto ekipa ”Akcija” Sevnica, a treće mjesto ekipa ”Dalmatinka” Ploče. Za najbolju golmanicu proglašena je Nikolina Tolić iz ”Dalmatinka”  Ploče, najviše pogodaka postigla  je Olga Čečkova iz ekipe ”Akcija” Sevnica, a za najbolju igračicu turnira proglašena je Marija Tomić-Hrgović iz ekipe Ženskog veteranskog rukometnog kluba Sinj.

Tokom tri izdanja ovog međunarodnog turnira  gostovale su legende rukometnog sporta sa ovih prostora – Tanja Polajner, Zoran Mikulić, Nikša Kaleb, Senjanin Maglajlija, Sergej Sokolov, Darko Galić, Božidar Jović i mnogi drugi.

 

(travnik-grad.info)