Građane Travnika, Novog Travnika i Viteza jutros su budile dvije Limene glazbe iz Travnika. Naime, Travnik jedan od rijekih gradova u BiH koji se može pohvaliti činjenicom da ima dva orkestra koji baštine ovu vrstu muzike. Onaj stariji, Duhački orkestar Muzičkog društva Travnik, jutros je krenuo iz radničkog naselja Kalibunar i posjetio sve gradske kvartove i ulice, a nakon toga probudili su i mještane nekoliko travničkih naselja i susjednih općina.

-Ovaj orkestar baštini tradiciju dugu 136 godina. Jedan smo od najstarijih orkestara u BiH.  Isto tako duga je  i tradicija sviranja prvomajskih uranaka. Ovaj lijepi događaj mi koristimo i za promociju mladih muzičara koji su dio našeg orkestra. – kazao nam je prof. Safet Beganović, dirigent Duhačkog orkestra Muzičkog društva Travnik.

Limena glazba „Lašva“ koja djeluje pri Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila jutros je probudila Novotravničane i Vitežane.

-Već 40 godina mi sviramo uranak i budimo Novotravničane i Vitežane. Pošto Travnik ima dvije glazbe mi pratimo uranak i tu tradiciju u susjednim općinama u Novom Travniku i Vitezu. – kazao nam je Marinko Matošević, predsjednik Limene glazbe „Lašva“ iz Nove Bile.