U sali Centra za kulturu 18. maja (četvrtak)  sa početkom u 19 sati održat će se koncert pod nazivom „In memoriam Zlatko Hodnik“. Cijena ulaznice je 5 KM, a prikupljena sredstva od prodaje ulaznica bit namjenjena su za izgradnju nadgrobnog spomenika. Organizator koncerta je NVO „Extra 2000“, a suroganizator  Centar za kulturu općine Travnik.

Na koncertu će nastupiti: Nobelovci, Josip Pejaković, Besim Spahić, Auto stop, Taxi band, Jandrić band, Aria Adžaip, Gong, Mustra Orchestra, ZE selekcija, Extra 2000, Veziri, Sejo&Dinko, Mile Filipović, Taik Ganić i gosti iznenađenja.

Zlatko Hodnik, muzičar i prvi pjevač grupe “Jutro”, iz koje je nastalo „Bijelo dugme“ preminuo je 16. decembra  2016. godine. Jedan je od najznačajnijih muzičara iz Travnika. Vrstan muzičar i divan čovjek!

Rođen je 26. novembra 1950. u Travniku. Pobjeđivao je na najpopularnijim festivalima zabavne muzike u bivšoj Jugoslaviji.

Jutro su onovali Ismet Arnaultalić i Goran Bregović. Prvu postavu su činili Ismet Arnautalić (gitara), Goran Bregović (gitara), Zoran Redžić (bas gitara), Gordan Matrak (bubnjevi) i Zlatko Hodnik (vokal). Kada su ušli u studio početkom 1972., Goran je pozvao Željka Bebeka da pjeva sa njima.

Nakon što je grupa snimila nekoliko pjesama, Ismet nije bio zadovoljan muzikom i napustio je grupu. U isto vrijeme grupa je promijenila bubnjara (Ipe Ivandić), a grupi se pridružio i klavijaturista Vlado Pravdić .

Grupa se tada suočila s problemom imena: pravo na naziv “Jutro” pripadalo je Ismetu Arnautaliću, a kako su u tom trenutku imali dosta popularan hit Kad bio bio bijelo dugme, Bregović je odlučio da se grupa nazove-Bijelo dugme. Pjesmu Kad bio bio bijelo dugme otpjevao je upravo Zlatko Hodnik.

Svirao je i pjevao, pored „Jutra“, i u grupama „Orkani“, „Veseli akordi“, „Snovi“, „Nobelovci“, „Neoplanti“, bend bio je prateći orkestar Đorđa Balaševića na početku njegove karijere.