Planinarsko društvo „Paklarske stijene“ u sklopu Krovnog saveza BiH i drugih Saveza suosnivača Krovnog saveza BiH, bilo je organizator  i domaćin manifestacije  „Dana planinara 2017.“,koaj je održana kod Planinarskog doma  na platou Galice na planini Vlašić.

-Ugostili smo preko 40 planinarskih društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. To su sve naša prijatljska društva sa kojima smo u komunikaciji i kojima i mi idemo u goste kada se organiziraju Dani planinara u drugim mjestima. Organizirane su ture na poznate lokacije, a održana su i sportska takmičenja i brojne druge aktivnosti. – kazao nam je  Augustin Valjan, predsjednik Planinarskog društva „Paklarske stijene“.

Na jednom od najljepših dijelova Vlašića uz Planinarski dom postavljeni su i kampovi sa šatorima,a i brojni drugi sadržaji. Tokom dva dana planinari iz BiH i Republike Hrvatke imali su prilike da kroz više organizovanih planinarskih pohoda i tura obiđu neke od najzanimljivijih dijelova ove planine.

Među učesnicima manifestacije bila su planinarska društava iz Varaždina, Čazme, Kaštela, Vinkovaca, Splita, Trilja i Sinja, do bh. planinarskih društava iz Brčkog, Tuzle, Zenice, Livna, Mostara, Orašja, Novog Travnika, Travnika, Mostara, Kiseljaka, Jajca, Srebrenika, Vareša, Kaknja i Busovače.