Internacionalni univerzitet Travnik pokreće Microsoft Imagine Akademiju koja bi trebala početi od 18.11.2017. godine, kako bi svojim studentima omogućio sticanje vještina koje su u 21. stoljeću potrebne za uspjeh u poslovnom svijetu.

Na ovaj način IUT postaje jedna od 16000 Microsoft Imagine akademija koje se nalaze širom svijeta.

Microsoft Imagine Akademija je sveobuhvatan program koji podržava tekuće tehnološko obrazovanje za studente, nastavnike i ostale stručnjake u obrazovanju i obuhvata kompjuterske osnove programiranja na visokom nivou, uz oblak i upravljanje infrastrukturom pomoću Microsoftovih tehnologija.

Resursi programa uključuju pristup sadržaju za učenje putem interneta, službene Microsoft akademske kurseve, nastavne planove i nastavne instrumente.

Kombinovanjem obrazovanja i najsavremenijh tehnologija, Microsoft Imagine akademija pomaže u uspjehu i napretku u rastućoj svjetskoj ekonomiji.

„Naš slogan „Za život prepun mogućnosti“ obavezuje da studentima pružimo najsavremenija znanja i vještine koje će im omogućiti da nastave sa visokim obrazovanjem i koje će im osigurati poslove koji pridonose ekonomiji i njihovim zajednicama. Pored naše diplome, time što smo postali dio Microsoft Imagine akademije omogućili smo našim studentima put ka tehnološkom znanju i prepoznatljivim certifikatima kompanije Microsoft koji su u skladu sa industrijom, sa onim što poslodavci traže u današnjem vremenu i na taj način smo našim studentima omogućili uspjeh u budućnosti.“, naglasio je Akademik, rektor IUT-a, Prof.dr. Ibrahim Jusufranić.

Akademija će pružiti ugodno i fleksibilno okruženje za učenje gdje studenti dobijaju praktično iskustvo sa najnovijom tehnologijom kako bi dobili konkurentnu prednost na današnjem tržištu rada ili sljedeći korak u vlastitom akademskom razvoju.

Svjesni smo da više od 50 posto današnjih poslova zahtijeva određeni stepen tehnološke sposobnosti, a taj će se postotak povećati na 77 posto  u sljedećem desetljeću.

Ono što treba istaknuti kao prednost koju će naši studenti dobiti jeste izdvajanje na tržištu rada i to da ovi certifikati predstavljaju validne zvanične certifikate u oblasti poznavanja MS Office alata, koji vrijede širom svijeta.

Za početak će okviru akademije biti realizirania kursevi koji imaju za cilj postići produktivnost u radu naših polaznika. To su kursevi iz Microsoft Office 2016, a u narednom periodu imamo za cilj proširiti ovu paletu kurseva i ponuditi polaznicima sve kurseve koji su vezani za Microsoft tehnologije i certifikate. Kursevi će se održavati prema MS curriculum-u Office kurseva.

 

Microsoft Imagine Akademija unutar okvira Internacionalnog univerziteta Travnik

 

Obuka za Microsoft Office 2016 će se obavljati u moderno opremljenim učionicama te grupe polaznika neće prelaziti 15 polaznika kako bi se omogućila što kvalitetnija obuka svakom od polaznika.

U narednom periodu više informacija moći će se pronaći na našoj web stranici, ali i putem naših standardnih kanala komunikacije.

Microsoft Imagine Akademija pokazuje i ovom prilikom da je Internacionalni univerzitet Travnik kao visokoškolska ustanova predan daljnjem i sadržajnijem osnaživanju znanja i vještina naših studenata, ali i našeg nastavnog osoblja kako bi ostvarili puni potencijal.