Na svjetskom prvenstvu za seniore i seniorke održanom u Baku uz učešće oko 130 zemalja bosanskohercegovačka reprezentativka, Travničanka Larisa Cerić osvojila je 3. mjesto i bronzanu medalju. Ovo je njena druga svjetska seniorska medalja.

 

Ovim rezultatom judo sport je još jednom opravdao epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BiH. Uz Larisu za naš tim nastupili su Petar Zadro i Harun Sadiković, koji i pored odličnih borbi nisu uspjeli ostvariti zapaženiji plasman.

Larisa Cerić se ovim rezultatom još jednom upisala u historiju svjetskih judo velikana i odavno slovi za jednu od najboljih sportašica u judo sportu na planeti.

Larisa Cerić bronzana na Svjetskom prvenstvu u Baku

-Temeljem dosadašnjih rezultata očekivao sam medalju. Larisini rezultati zavrjeđuju divljenje, ona je zasigurno najbolja sportašica ikada u BiH, bez dileme, bosanskohercegovacka sportska heroina. – rekao je predsjednik Judo saveza BiH, prof. dr.  Branislav Crnogorac.

Uz predsjednika Saveza i Larisu Ceric je bila i Arijana Jaha. a medalju je posvećena svim dobronamjernim Bosancima i Hercegovcima.